Ewan McGregor nagyon sok jó filmben játszott már, és határozottan állítja: látja köztük az összefüggést. Például azt mondja, hogy a Star Wars és Az óriásölő (12) (Jack the Giant Slayer, hazai bemutató: március 28.) között nagyon sok az összefüggés. A világ egyik legismertebb skótja játszotta a fiatal Obi-Wan Kenobit, Az óriásölő-ben pedig a király gárda hadnagya: ő vezeti azt a különleges alakulatot, amely behatol az óriások jól őrzött földjére.

Az_oriasolo_jelenetfoto (18)

A két film persze sok mindenben különbözik is, McGregor azonban így látja őket:

– A legjobb filmek igazából tündérmesék – vélekedett, amikor a Total Film újságírójával beszélgetett. – A Star Wars is az, van benne varázsló meg hercegnő is. Minden figurának megvan a pontos helye és feladata benne.

Az óriásölő harcosaként McGregor talán a film egyik legszerethetőbb, de biztosan a leghumorosabb alakja. Stanley Tucci pedig – aki bár emberméretű, mégis az óriások élére állva akarja meghódítani a világot – klasszikus főgonoszt játszik.

– Ez a film látványos, izgalmas és kalandos, a mélyén valahol mégis tündérmese: úgyis játszottuk. Nem próbáltuk megmutatni a valós élet kis igazságait – magyarázta McGregor. – Itt nagy kalandokra, nagy érzelmekre volt szükség. Szóval, ez az azonosság a Star Wars és Az óriásölő között. Meg a zöld vászon: forgatás közben rengeteg időt töltöttem hatalmas zöld falak előtt, miközben a levegőnek beszéltem. Aztán az első vetítésen megláttam, hogy milyen félelmetes ellenséggel néztem bátran szembe.

IC Press