Bárkiből lehet bármi. Az X-Men világában a mutánsok mindig újra bebizonyítják, hogy végtelenek a lehetőségeik: a sorozat legújabb, valószínűleg eddig leglátványosabb része, az X-Men – Apokalipszis (X-Men: Apocalypse, hazai bemutató: május 19.) is erről szól. A benne sok ezer év alvás után felébredő főgonosz, Apokalipszis éppen onnan szerzi az erejét, hogy számtalan mutáns testében élt már: és mindegyik különleges képességét magával vitte; de sok más X-harcos is szabadon váltogatja a testét, a megjelenését vagy tűnik el teljesen szem elől, ha úgy akarja.

XMen_Apokalipszis_jelenetfoto_4

És még bőven van lehetőség. Az előző X professzor, Patrick Stewart legalább is így látja. Nemrégiben azt nyilatkozta, hogy megbeszélte Bryan Singer sorozatalapító/rendezővel: ha kell beugrik Mystique helyére.

A legújabb filmben az alakváltó Mystique a korábbiaknál is fontosabb szerepet alakít. Jennifer Lawrence alakítja: néha szőke huszonéves nő, néha kissé pikkelyes, meztelen kék jelenség formájában.

– Most még jó Jennifer Lawrence, és nem állítom, hogy kellemetlen őt nézni, de lehet, hogy az új részre már túl sokat kérne – mondta Patrick Stewart. – Szóval, jó, ha Bryan tudja: készen állak. Vállalom, hogy kékre fessenek, szívesen játszom meztelenül, és szerintem, a világ is kíváncsi rám mint Mystique-re. Ha hívnak, jövök.