Egy mókás frizurájú srác meghódította Európát: múlt szombaton két világvárosban egymás után tartották meg a Tintin kalandjai 3D (The Adventures of Tintin – Secret of the Unicorn, hazai bemutató: november 3.) világpremierjét. A világraszóló ünnepség természetesen Brüsszelben, Tintin szülővárosában kezdődött, ahol nemcsak a belga uralkodóház tagja, a király lánya, Astrid hercegnő megjelenése emelte az est fényét, hanem az a hír is, hogy a film rendezőjét, Steven Spielberg-et a koronarend lovagjává ütötték. A kora délutáni premier szinte nemzeti ünnepé vált a belga fővárosban. Vagy tízezernyi rajongó köszöntötte a megjelenő hírességeket, köztük meglepően sokan öltöztek Tintinnek vagy Haddock kapitánynak.

A világ legegzotikusabb tájain vad veszélyekbe keveredő ifjú kalandor története néhány órával később Párizsban folytatódott: a díszvendégek egy direkt e célra átalakított Tintin-gyorsvonaton utaztak a francia fővárosba, ahol a Le Grand Rex Cinema előtt szintén hatalmas ünneplésben részesültek.

Vasárnap a legelegánsabb premierek helyszínére, a londoni Leicester Squarerre érkeztek a filmesek. Az itteni gálapremieren ismét meghajolt Daniel Craig, Jamie Bell, Nick Frost, Simon Pegg, Steven Spielberg és Peter Jackson is.

Az ünnepségsorozatot egy rendkívüli bejelentés tette még emlékezetesebbé:

tintinkalandjai3d-7

– Megszületett a döntés a Tintin második részének elkészítéséről – jelentette be Steven Spielberg. – A folytatás rendezője a mostani producer, Peter Jackson lesz, a forgatókönyv már készen áll. Tintin legalább olyan tartós hőse lesz a moziknak, mint Indiana Jones.

[nggallery id=219]

IC Press