Steven Spielberg hűséges típus. Vagy másképp: akit tehetségesnek talál, azt minden áron maga mellett tartja. És szerencsére, Michael Kahn is hűséges típus. A hét Oscar-díjra jelölt, három Oscarral kitüntetett vágó az elmúlt negyven évben, a Harmadik típusú találkozások készítése óta nem is nagyon dolgozott mással, mint a rendezőkirállyal.

KemekHidja_socialmedia

Kahn elmúlt 80 éves, de nemcsak a Kémek hídja (Bridge of Spies, már a mozikban) köszönheti neki a feszült ritmusát, hanem a következő három készülő Spielberg-moziban is ő fog dolgozni.

– Nincs titkom, és nem gondolkodom nagyon az előző meg a következő filmeken – nyilatkozta a Varietynek a filmtörténet legtöbb Oscaros vágója. – Egyszerűen nagyon szeretek vágni, imádom a vágószoba hangulatát, és Spielberg is nagyon élvezi ezt a részét a munkának. Ez köt minket össze. A Kémek hídjá-n is sokat dolgoztunk: addig vagdostuk, amíg elég izgalmas, elég váratlan nem lett, mégis lehet azonosulni a főszereplőjével. Én nagyon izgulok, ahányszor látom – pedig biztosan több százszor megnéztem minden snittjét.