Eldőlt az utóbbi évtizedek legnagyobb volumenű filmje, a hazai filmiparban mérföldkőnek tartott Kincsem premierdátuma. A Nagy Ervin és Petrik Andrea főszereplésével készült grandiózus látványvilágú, vagány humorú romantikus kalandfilm március 16-tól látható a hazai mozikban.

A rendező, Herendi Gábor élete legnagyobb munkájának tartja a filmet.  A 72 napos forgatás alatt folyamatosan százhúsz-százötven fős stáb dolgozott, de akadt olyan jelenet is, ami miatt egyszerre hatszáz ember tartózkodott a felvétel helyszínén. Az impozáns látvány mellett az egyedi hangulat megteremtésére törekedtek az alkotók, nemcsak a jelmezekkel és eredeti helyszínekkel, hanem a speciális effektekkel is.  A Kincsem utómunkája  több mint  nyolc hónapot vett igénybe és jelenlegi is zajlik, hogy a korabeli Budapest, Bécs, Berlin és az egyedi akciójelentek még látványosabbak legyenek.

A film főbb szerepeiben Nagy Ervint, Petrik Andreát, Gáspár Tibort, Keresztes Tamást és Gyabronka Józsefet láthatjuk, a további szerepekben pedig mások mellett Kovács Lehel, Rátóti Zoltán, Balsai Móni, Makranczi Zalán, Scherer Péter és Papp János tűnik fel. A forgatókönyvet Herendi és Hegedűs Bálint (Liza, a rókatündér; Parkoló) közösen jegyzi, a film producerei Hutlassa Tamás (A miniszter félrelép, Kontroll, Hurok) és Herendi Gábor, zenéjét Hrutka Róbert szerzi.

Kincsem filmről

kincsem_-film_-foto_-szabo-adrienn

Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodakanca. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. A versenypályákon elért siker nem elég méltó visszavágás: Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába.

Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú?

A Valami Amerika és Magyar vándor rendezőjének új, romantikus kalandfilmje 2017. március 16-tól a mozikban!