Leonardo DiCaprio idézet az Özönvíz előtt (Before the Flood) című filmből:

„Nincs tovább időnk, azonnal lépnünk kell!”

Az Oscar-díjas Leonardo DiCaprio színész megrázó dokumentumfilmet készített a klímaváltozás problémájáról, amely világszerte bemutatásra került! Most megnézheted a teljes filmet teljesen ingyen a National Geographic jóvoltából, ha lemaradtál a premierről.

Az Özönvíz előtt (Before the Flood) című dokumentumfilmben az ENSZ békenagyköveti tisztét is betöltő Leonardo DiCaprio híres közéleti személyiségekkel és elkötelezett aktivistákkal beszélget arról, hogyan lehetne fenntartható módon átalakítani napjaink gazdasági rendszereit. Interjúalanyai többek között: Barack Obama, Bill Clinton, Ferenc pápa, Ban Ki-moon, az ENSZ főtitkára, valamint a NASA vezető kutatói. A filmet a Fehér Házban is megrendezett South by South Lawn fesztiválon is nagy sikerrel mutatták be, és az alkotás az Egyesült Államokban a mozikban is látható lesz. A filmet világszerte, 171 országban a National Geographic Channel mutatja be, hazánkban 2016. október 30-án volt látható.

„Nehéz időket élünk” – mondja DiCaprio, napjaink kihívásait ecsetelve. „A világban ma olyan előzmény nélküli, katasztrofális hatású, visszafordíthatatlan folyamatok zajlanak, melyek az egész emberiség jövőjét veszélybe sodorják. A filmmel nem megijeszteni akartam az embereket, vagy unalomig ismert tényekkel és statisztikákkal bombázni őket, hanem a jövőbe tekinteni: olyan elgondolásokat bemutatni, melyek megvalósítása esetén egy élhető, szerethető bolygót hagyhatunk a jövő generációkra. De azonnal cselekednünk kell, mert fogytán az időnk.”

Az alkotást a színész Fisher Stevens, Brett Ratner, James Packer és Martin Scorsese közreműködésével készítette. A film Leonardo DiCaprio ötelete volt, mellyel még 2014-ben kereste meg a dokumentumfilmes Fisher Stevens-t, aki azonnal igent mondott, annak reményében, hogy így még több emberhez juttathatják el a természetvédelem fontosságának üzenetét. „Minden eddigi alkotásomra büszke vagyok, de szerettem volna készíteni egy filmet, mely a korábbiaknál is nagyobb hatású és rádöbbenti az embereket a helyzet súlyosságára. Mert ha nem cselekszünk azonnal, nagy bajba kerülünk” – mondta Stevens. Forrás: NG

Özönvíz előtt (Before the Flood) – teljes film a YouTubeon