Befejeződött a Tegnap forgatása

Kenyeres Bálint első nagyjátékfilmjét nemzetközi színészgárdával, 34 nap alatt forgatta le Marokkóban. A Tegnap várhatóan 2017-ben kerül mozikba.
Az Európa-filmdíjas Kenyeres Bálint leforgatta első nagyjátékfilmjét, a Tegnapot.

A film főszereplője a román Vlad Ivanov, akit leginkább a Cannes-ban Arany Pálmát nyert 4 hónap, 3 hét, 2 napcímű filmből, vagy legutóbb a Toni Erdmann-ból ismerhet a közönség.

Tegnap

Tegnap filmforgatás

Főbb szerepekben Jaques Weber, Féodor Atkine, Djemel Barek, Jo Prestia, a hollland színésznő Johanna Ter Steege, és a Timbuktuból ismert Toulou Kiki láthatók.

Ivanov egy ötvenes éveiben járó építészt alakít, aki miután nyugtalanító híreket kap cége észak-afrikai építkezéséről, úgy dönt, személyesen oldja meg a problémát. A helyszínre érkezve azonban megdöbbenve tapasztalja, hogy minden a legnagyobb rendben. Fiatalsága helyszínén szembesülnie kell eddig mélyen eltemetve őrzött emlékeivel és a múltbéli szerelme utáni nyomozás során egyre mélyebbre merül múlt és jelen labirintusszerű szövevényében.

Tegnap filmforgatás

Tegnap filmforgatás

A Tegnapot harmincnégy nap alatt vették fel Marokkóban. A rendező elmondása szerint olyan helyszínt keresett, ami közel van Európához, mégis kulturálisan merőben különbözik, ezért forgattak Casablancában, Essaouriában, Marrakechben és Tangierben.

A filmet Fillenz Ádám fényképezte, producere Taschler Andrea. A Filmalap támogatásával készült Tegnap a magyar Mirage Film, a francia Films de l’Aprés-Midi, a holland Rotterdam Films, a német One Two Films, a svéd Chimney Pot és a Film i Väst, és a marokkói La Prod koprodukciója.