Nagyon megviselte Jessica Chastaint a Bíborhegy című film egyik főszerepe, olyannyira, hogy utána szünetet kellett tartania a munkában. A már most a világ egyik legjobb horrorjának kikiáltott filmben egy sötét karaktert játszik, akit kísért rettenetes múltja. „Művészileg nagyon élveztem Lady Lucille Sharp szerepét, de idegileg teljesen padlóra kerültem tőle – meséli a színésznő. – Mondtam is Tom Hiddlestonnak (a másik főszereplő): állandóan azt hallom, mekkora élvezet gonosz karaktert játszani, de nekem ez nem jelent örömöt. Nem akadt a forgatásnak olyan napja, amikor vidám lehettem volna, akkora volt a nyomás. Ennél sötétebb karaktert még életemben nem játszottam.”

biborhegy-04

A gonosz hölgy minél tökéletesebb megformálása érdekében a színésznő többször is megnézett három filmet: a Tortúrát, AManderley-ház asszonyát és a Mi történt Baby Jane-nel? címűt. „Ezek a filmek olyan nőkről szólnak, akik bármit megtennének a szerelemért, és nagyon inspirálóan hatottak rám” – mondja Jessica.

A Bíborhegy főhőse (Mia Wasikowska) egy angliai gótikus kastély lakója lesz, ahol rémlátomások kezdik gyötörni, de hamarosan kiderül, hogy a legnagyobb veszélyt egy hús-vér rém jelenti.

(Crimson Peak – hazai bemutató: 2015. október 15.)