A világ mozirajongói izgatottan készülnek a viszontlátásra, a résztvevők viszont zavarba jönnek tőle. A Titanic 3D (2012) (hazai bemutató: április 5.) James Cameron lelkesedésének és elszánt munkájának köszönhetően 3D-ben tér vissza a mozikba, és ez azt jelenti, hogy azóta világsztárrá vált színészeinek is szembe kell nézniük egykori önmagukkal.


– Erre nem lehetett felkészülni – jelentette ki Kate Winslet az ITV reggeli műsorában. – Akkoriban kétszer is megnéztem a Titanic-ot és azóta egyszer sem. Amikor most 16 évvel később felvettem a 3D-szemüveget, nagyon izgatott voltam. De abban a pillanatban, amikor megláttam magamat, már azt szerettem volna, ha leállítják a vetítést. Iszonyatos, hogy néztem ki! Leóról nem is beszélve.

Kate Winslet pályája a Titanic-kal pörgött fel: azóta a neve garancia a sikerre és a minőségre. A Titanic-ban nyújtott játékáért Oscar-díjra jelölték, és törzsvendég lett a jelöltek között: 2009-ben (ez volt a 6. jelölése) át is vehette az aranyszobrot. De most úgy látja, akkoriban feleslegesen öntudatos és nagyképű volt: mint aki már mindent tud az életről – pedig visszatekintve úgy tűnik, még semmit sem tudott. Azért persze örül a Titanic visszatérésének:

– A gyerekeim pont a megfelelő korba kerültek ahhoz, hogy megnézzék a filmet – mondta a színésznő, aki örül, hogy a 11 éves Mia és a nála 3 évvel fiatalabb Joe moziban találkoznak először a legendássá vált nagy hajó és még nagyobb szerelem történetével. – Már élvezni és érteni fogják.

IC Press