A nyár egyik legjobban várt filmje a Harry Potter-sorozat hatodik – a regényeredetiben is az egyik legizgalmasabb – része, a Harry Potter és a Félvér Herceg (Harry Potter and the Half Blood Prince, hazai bemutató: július 23.). A széria készítői gondoskodnak róla, hogy mindig új meglepetéssel tegyék kivételessé a roxforti varázslótanoncokról szóló történeteket. Elkészült a film három dimenziós digitális IMAX változata, amely végre a magyar közönség számára is hozzáférhető lesz. A filmet forgalmazó InterCom, a mozipremierrel egyidőben ezt a különleges verziót is bemutatja.

A hazai IMAX -történelemben mindössze másodszor kerül az Aréna Plazában működő, speciális élményt kínáló filmszínház műsorára teljes, igazi nagyjátékfilm.

– Eddig Harry Potter mindegyik mozis kalandja kiemelkedő sikert aratott, és ahogy a történet a végkifejlet felé halad, a rajongók egyre nagyobb izgalommal várják a folytatást– nyilatkozta Ádám Bernadett, az InterCom marketing és kommunikációs igazgatója –, az IMAX vetítés azonban még sokkal látványosabb, kihagyhatatlan mozis csemege, ahol a varázslat szinte valósággá válik. Biztos vagyok benne, rengetegen lesznek, akik akár mindkét változatban látni akarják majd a filmet, így az IMAX bemutató üzleti szempontból is sikeres döntésnek bizonyul majd.

– A Harry Potter és a Félvér Herceg bemutatója számunkra is rendkívüli alkalom, amit nagyon várunk – teszi hozzá Buda Andrea a Cinema City mozilánc marketing- és PR-vezetője. – A mozink netes fórumán már most érzékeljük, hogy hatalmas várakozás előzi meg a bemutatót, és különösen nagy az IMAX-változattal kapcsolatos levelezés. Semmi kétség, a hosszú sorok fognak állni a pénztárainknál. Én láttam a Harry Potter és a Főnix Rendje IMAX-változatát és valóban minden elképzelést felülmúlóan magával ragadó így a film.

A Harry Potter-filmek, ahogy az egész világon, Magyarországon is verhetetlen népszerűségnek örvendenek: a minden idők legsikeresebb filmjeit tartalmazó hazai Top20-as listán rajta van mind az öt eddigi epizód.