Hardcore Henry: a világ első belső nézőpontú filmje a magyar mozikban!

Április 7-én, a világpremierrel egy időben kerül a magyar mozikba a Hardcore Henry, a világ első, teljes egészében szubjektív/belső nézőpontból (FPS – First-person shooter) elkészített akciófilmje. A Hardcore Henry költségvetését részben közösségi finanszírozásból fedezték, a film a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte az Éjféli Őrület (Midnight Madness) szekció közönségdíját.

hardcore henry_02

Hardcore Henry

2014 decemberében 250 ezer dollárt gyűjtött össze az Indiegogo-n közösségi finanszírozással a Henry csapata, amely lökést adott a produkció elkészítéséhez. Tavaly novemberben a rangos Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon az egyik legnagyobb sikert aratta a film világpremierje, amely elnyerte az Éjféli Őrület (Midnight Madness) szekció közönségdíját. A Vertigo Média forgalmazásában április 7-én, a világpremierrel egy időben a magyar mozikban is bemutatásra kerül a világ első, teljes egészében FPS-nézetben elkészített akciófilmje.

hardcore henry_04

Hardcore Henry

A rendező IIya Naishuller-t már most sokan a következő Quentin Tarantinoként emlegetik. Az orosz-amerikai produkcióban készült Hardcore Henry előzménye egy videoklip volt. Naishuller a Biting Elbows zenekar számára készített hasonló technikával klipet, amelyet 2013-as közzététele óta több mint 30 millióan láttak a legnépszerűbb videómegosztó oldalon. Henry-t szinte teljes egészében GoPro kamerákkal vették fel, tökéletesen szimulálva a számítógépes játékok szubjektív nézőpontját. A filmben a néző teljes egészében a főszereplő nézőpontjából látja az eseményeket, s válik részesévé az őrült akcióknak.

Hardcore Henry

Hardcore Henry

A Henry főhőse felesége segítségével visszatér a halálból, ám mindez hatalmas áldozattal jár: Henry nem emlékszik semmire, ráadásul gyakorlatilag robottá változott. Amikor a feleségét elrabolják, Henry Moszkvában a fél alvilággal találja szembe magát, ahol mindenki holtan akarja látni. Henry-t a bosszú hajtja: célja pedig az ellenség legyőzése mellett a felesége kiszabadítása.

A Hardcore Henry-ben mások mellett szerepel az Oscar-jelölt Tim Roth (Kutyaszorítóban, Ponyvaregény, Aljas nyolcas, A hihetetlen Hulk) is.

Hardcore Henry előzetes