Vasárnap a Tintin kalandjai 3D (The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn, hazai bemutató: november 3.) brüsszeli és párizsi díszbemutatóján egy majd harmincéves álom válik valóra: Peter Jackson álma. A film társalkotója nemrégiben azt nyilatkozta, ő még csupán reménykedett abban, hogy egyszer filmes lesz belőle, amikor 1983-ban először olvasta egy mozimagazinban: Steven Spielberg tervezi Tintin kalandjainak megfilmesítését.

– Minden évben vártam, hogy mikor nézhetem már meg moziban Tintint – mondta a rendező-producer, aki maga is az ifjú kalandor nagy rajongója. – Mindig izgatottan böngésztem az év elejei összeállításokat, hogy abban az évben milyen bemutatók várhatóak. És mindig csalódtam, mert a beígért Tintin-film nem akart elkészülni.

– Én gyorsan tudok történetet mesélni, de soká tart, mire nekidurálom magam – mentegetőzött erre Steven Spielberg, akinek az adta meg a végső lökést a Tintin kalandjai megrendezéséhez, hogy megismerkedett A Gyűrűk Ura-trilógia alkotójával. Pedig az ismerkedésük nem a legkényelmesebb körülmények között zajlott.

– Akkor találkoztam először Peter Jackson-nal, amikor átadtam neki az Oscar-díjat A király visszatér-ért – mondta Steven Spielberg. – Jó fejnek tűnt, de akkor is kényelmetlen úgy elkezdeni egy barátságot, hogy közben 800 millióan néznek.

IC Press