Bocsánatot kért Simon Pegg, amiért egy kicsit trollkodott egy interjúban. A Mission: Impossible- és a Star Trek-sorozatok sztárja azon borongott, hogy míg korábban a filmek – mint a A Keresztapa vagy a Taxisofőr – szóltak valamiről, mára átvették a porondot a franchise-ok, ahol a látvány sokkal fontosabb a kreatív mondanivalónál. Azt is kifogásolta, hogy manapság egy-egy szuperfilm előzetese nagyobb figyelmet kelt az ifjúság körében, mint mondjuk a nagy-britanniai választások vagy a nepáli földrengés, azaz a mai mozi infantilizálja és lebutítja a közönséget.

E kijelentése után természetesen szétszedték Pegget a kommentelők, aki kénytelen volt a honlapján bocsánatot kérni és megmagyarázni, mire gondolt pontosan. „Nos, lehet, hogy egy kicsit trollkodásnak hangzott, amit mondtam, de mindig is érdekelt a meghosszabbított fiatalság problematikája. (…) A lényeg, hogy azt akartam mondani, hogy minél inkább előtérbe kerül a látvány, annál kevesebb gondolat és kihívás marad a filmben.” A végén igyekszik tiszta vizet önteni a pohárba: „Röviden: imádom a sci-fit és a fantasyt, és nem gondolom róla, hogy gyerekes dolog lenne. És továbbra is büszke kocka vagyok.”

MISSION: IMPOSSIBLE - FANTOM PROTOKOLL, Simon Pegg

Pegg hamarosan bebizonyíthatja, hogy egy látványos szuperfilm is tartalmazhat magvas gondolatokat, hiszen ő az egyik forgatókönyvírója a következő Star Trek-filmnek, miután engedett a producerek unszolásának. A legújabb Mission: Impossible produkcióban pedig (Mission: Impossible – Titkos Nemzet) ismét kitehet magáért, mert szokás szerint az ő karakterének írták a legtöbb poént.

(Mission: Impossible Rogue Nation – hazai bemutató: 2015. augusztus 5.)

(Star Trek 3 – hazai bemutató: 2016. július)