A filmezés veszélye műfaj. Nem kell ahhoz vad akciómozit készíteni, hogy a benne dolgozók tudják: sosincsenek biztonságban. A Thomas Hardy regénye alapján készült, a 19. századi, vidéki Angliában játszódó Távol a világ zajától (12E) (Far from the Madding Crowd, hazai bemutató: június 11.) csupa szelídség és romantika, főszereplője, Carey Mulligan mégis azt mondja: a munka egy jó részére nem is emlékszik – ugyanis súlyos fejsérülés érte a forgatáson.

Távol a világ zajától

Távol a világ zajától

– A biztonságunkért felelős ember folyton amiatt aggódott, hogy birkák vannak a díszletben – mesélte egy tévéshow-ban a színésznő –, de a lovaglós jeleneteim kicsit sem zavarták őket. A fináléban egy ház sarkánál lovagolok, és ahogy fordultam, ledobott a ló, és én pont fejre estem. Tíz perccel később vettük fel a nagy szerelmi vallomást: én felvétel közben térdre estem, a partnerem, Matthias Schoenaerts meg azt hitte játszom, úgyhogy folytatta a szövegét. Egészen addig, míg teljesen el nem terültem.

A filmen szerencsére nincs nyoma mindennek: izgalmak ugyan bőven vannak benne, de azok inkább akörül forognak, hogy melyik férfinek nyújtja szívét magányos, öntudatos női főszereplője.