Quentin Tarantino hamarosan újra filmet csinál! Saját forgatókönyvéből készülő westernje címe Django Unchained lesz, a főszerepet – mivel Will Smith hosszú habozás után végül nem vállalta a felkérést – Jamie Foxx alakítja majd. Felszabadított rabszolgát játszik a filmben, a történethez szükséges rossz embert, a velejéig gonosz ültetvényest Leonardo DiCaprio hozza.

A film egy német fogorvosból lett újvilágbeli fejvadász kalandjait mutatja be. Erre a szerepre a Becstelen brigantyk-ban már bevált színészét, Christoph Waltz-ot kérte fel Tarantino. A fejvadász megvásárolja Djangót, hogy segítsen neki elkapni egy körözött bűnözőt. A két férfi fokozatosan összebarátkozik, és a fogorvos végül abban is segít Djangónak, hogy megszöktesse a feleségét az ültetvényről.

Tarantino nem lesz hűtlen műfajához: a történetben szereplő fejvadász ugyanis soha senkit nem tartóztat le, mindannyiukkal helyben végez, és erre tanítja rabszolgáját is.

A filmben a tervek szerint feltűnik majd Keith Carradine, Treat Williams, Idris Elba és Franco Nero is. A bemutatóra 2012 végén kerülhet sor.

IC Press