Hosszú huzavona után eldőlt: Robert Downey Jr. bújik majd a Marvel legendás hősének, Iron Man-nek a bőrébe – pontosabban saját fejlesztésű szuperkütyükkel felszerelt harci páncéljába. Sok rajongót meghökkentett a döntés – hiszen korábban olyan sztárok kerültek szóba, mint Tom Cruise vagy Jim Caviezel -, de az ifjabb Downey színészi kvalitásai vitathatatlanok.

Legfeljebb a jelenlegi fizikuma hagyhat maga után némi kívánnivalót, ám a forgatás februári kezdetéig ezen bőven lehet változtatni. De nem csupán Iron Man, alias Tony Stark szerepére találták meg a megfelelő színészt, hanem azt is lehet tudni, ki fogja a legjobb barátját, Jim „Rhodey” Rhodes-t alakítani.

Az elmúlt években igencsak felkapottá vált, rendkívül tehetséges Terrence Howard (Ütközések, Négy tesó) játssza majd Rhodey-t, a remek pilótát, aki időnként még a betegeskedő Stark helyét is átveszi – Már csak az a kérdés, hogy ki lesz a keleti szupergonosz, Mandarin – igaz, erre a szerepre aligha lesz esélyes olyan színész, mint Cruise vagy Caviezel. (Iron Man – várható hazai és nemzetközi bemutató: 2008. május)