A WWF, a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete különleges segítségre talált: egyik legsikeresebb mozgalmuk, az Earth Hour, azaz „a Föld Órája” nagykövete idén a Pókember lesz!

ACsodalatosPokember2_jelenetfoto (8)

Az idén március 29-én, szombaton sorra kerülő környezetvédelmi eseményt Pókember és az új A csodálatos Pókember 2. (The Amazing Spider-Man 2, hazai bemutató: május 1.) sztárjai: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx és a filmet rendező Marc Webb népszerűsítik. Az Earth Hour Blue mozgalom célja, hogy minél több magánember, közösség és cég segítse a világ jövőjéért végzett, szuperhőshöz méltó munkát.

Pókember és társai segítségével madagaszkári családok újfajta, energiatakarékos tűzhelyhez juthatnak, a Fülöp-szigeteken élők környezeti ártalmaknak ellenálló üvegszálas csónakokat építhetnek, és átalakulhat a Dél-Afrikai Köztársaságban található Table Mountain Nemzeti Park. Marc Webb segítségével a veszélyeztetett indonéziai vadállatokat védő vadőrök kapnak jobb felszerelést.

Az Earth Hour (a Föld Órája) százmilliókat ér el: a világ 154 országának 7000 települése vesz részt benne valami módon.

– Ez az esemény több annál, mint hogy lekapcsoljuk egy órára a villanyt – mondta Jamie Foxx, aki az új Pókember legnagyobb ellenségét, Electrót alakítja. – Hanem azt bizonyítja, hogy van erőnk: nem szabad lebecsülni, hogy mi mindenre vagyunk képesek, ha összefogunk.

És hogy bizonyítsák, nemcsak beszélnek: A csodálatos Pókember 2. a gyártó Columbia Pictures történetének legkörnyezetvédőbb módon készült filmje lett.