A pingvinek a legkomolyabb emberből is kihozzák a humorérzéket. És a legnagyobb filmművészből is játékos kedvű, mókázni vágyó viccmestert csinálnak. A Madagaszkár pingvinjei (6) (The Penguins of Madagascar, hazai bemutató: november 27.) humorának úgy látszik, nem lehet ellenállni. Még a legendás Werner Herzog sem tud. A világ egyik leghíresebb filmrendezője, aki a hetvenes évek óta kápráztatja el a művész mozik közönségét, az Aguirre, a Fitzcarraldo, a Kaspar Hauser és a Nosferatu rendezője ugyanis olyasmit csinált, amit valószínűleg egyik rajongója sem tételezett volna fel a komor és leszánt művészről: szerepet vállalt a DreamWorks új animációs vígjátékában, A Madagaszkár pingvinjei-ben. És mit csinál? Önmagát parodizálja.

MadagaszkarPingvinjei_jelenetfoto (5)

A mester 2007-ben forgatott egy Oscar-díjra jelölt dokumentumfilmet. A Madagaszkár pingvinjei pedig egy dokumentumfilm-szerűséggel kezdődik, melyben egy német dokukészítő vizsgálja „az édi-bédi, cuki lényeket, ahogy letottyannak a kerek popójukra”.

– Csak egy spinoffot ne csináljanak belőlem is – viccelődött Herzog, amikor újságírók az animációs élményiről kérdezték.

IC Presss