Napjaink egyik legígéretesebb pókercsillagának, a dán Mickey Petersennek az életébe enged bepillantást a rövid, de figyelemreméltó dokumentumfilm, a The Traveller: Mickey Petersen akinek a Poker Stars oldalon használt felhasználóneve a mement_mori, amit a többi játékos azonnal a legsikeresebbekkel azonosít manapság, ha szembetalálkozik vele egy asztalnál.

mement_mori

A film a mai pókerlegendákat bemutató sorozat egyik tagja, és a PokerStars TeamOnline csapata forgatta. A forgatás során jó pár órán és napon át kísérték a skandináv kártyajátékost igyekezve megragadni a legjellegzetesebb pillanatokat. A sorozat nem csak az asztal mellett elért eredményeket kívánja bemutatni, ugyanúgy hangsúlyt helyez Mickey személyének megismerésére és a magánéletének alakulására is. Minden híres pókerjátékos különböző háttérrel rendelkezik, és kiemelkedésük tudásukon kívül kitartásuknak és akaraterejüknek is köszönhető.

Nincs ez máshogy Mickey Petersennel sem, aki sokáig csak nézőként és hobbijátékosként figyelte a pókervilág eseményeit, majd honfitársa és nagy kedvence, Gus Hansen tornagyőzelme után döntött úgy, hogy rövid időre megszakítja tanulmányait, és maga is komolyan játszani kezd. Eredetileg sokasztalos játszmákat játszott a számítógépe előtt, egyszerre akár 16-32 menetet futtatva, majd miután egy hihetetlenül sikeres évet tudott maga mögött, elindult élő tornákon és versenyeken is. Ezután bejárta már a világot, egyik pókerversenyről a másikra utazott, és miközben kedvenc szenvedélyének élt, rengeteg különböző népet és kultúrát ismert meg. Ráadásul ismeretségeket és barátságokat is kötött a többi játékossal, és barátnőjét is az utazásnak köszönhetően ismerte meg. Ahogy a pókerezés, ez a kapcsolata is online kezdődött, majd egy személyes találkozásban teljesedett ki.

Mickey Petersen számos sikerei mellett megnyerte az EPT Copenhagen tornát 2012-ben, és ugyanebben az évben az Angol Póker Nyílt Tornát is. A hazai torna megnyerése után képe és neve bekerült az újságokba, ahol barátja és családja láthatta, mennyire megérte álmainak szentelni az életét. Külön öröm volt, amikor a nagy példakép, Gus Hansen is gratulációját fejezte ki fiatal honfitársának.

A dokumentumfilmből megismerhetjük ezt a kedves, elsőre visszafogottnak tűnő fiút, aki egyik szenvedélyének, a pókernek köszönhetően élhette meg a másikat, az utazás, az újdonságok, és az új ismeretségek iránti szenvedélyét. Saját bevallása szerint olyan emberekkel hozta össze a sors – és többel barátságot is kötött, – akikkel sosem került volna össze az élő pókertornák adta lehetőségek nélkül. Hiszen így ugyanazokkal az emberekkel tölthetett jelentősebb időt a világ különböző pontjain, és miközben a helyszínek és a népek mindig változnak, a játékostársak adják a biztos állandóságot, amire mindenkinek szüksége van. Nem csoda, hogy ilyen körülmények között a barátságok elmélyülnek, és Mickey is már alig várja, hogy egy-egy vetélytársával újra összefusson a világ egy másik szegletében.

Mickey Petersen először nehezen volt rávehető a forgatásra, hiszen nagyon távol áll tőle minden sztárallűr vagy a hírességek világa. Szívesen adott korábban is interjúkat vagy játéktippeket akár a kamera előtt is, de kényelmetlennek érezte a gondolatot, hogy egy teljes forgatócsoport követi majd minden lépését. Nem szívesen gondolt arra, hogy nem csak játék közben lesik majd minden mozdulatát, hanem akkor is, ha a metrón utazik, a barátaival sörözik, vagy éppen a barátnőjével sétál. Végül mégis beadta a derekát, és nem bánta meg. Egyre jobban élvezte a forgatást, ahogy hozzászokott a stáb jelenlétéhez, és izgalommal várta a végeredményt. A dokumentumfilm nem okozott csalódást, és a rajongók is teljes körű képet kaphatnak az ifjú titán eddigi pályafutásáról.

Politikusok (A Vaslady), énekesek (Bob Dylan – I’m Not There) és akár tudósok (Albert Schweitzer) életét is gyakran viszik a mozivászonra; a pókerjátékosoknál, pláne az ilyen fiatal tehetségeknél, mint Mickey Petersen erre még várni kell. Ezért nyújtanak különösen érdekes élményt a PokerStars TeamOnline által forgatott mini dokumentumfilmek. Ajánlott rákeresni más kedvenc játékosainkra is a PokerStars oldalán, mert ahogy Mickey Pettersent is megismerhettük itt, úgy mások életében is betekinthetünk majd.