A 12 év rabszolgaság lett az idei, 86. Oscar-gála legjobb filmje. A gála a 12-es szám fényében telt, hiszen összesen 12 film nyert Oscar-díjat (nyertesek lista), és ugyanennyi jelölt film maradt arany szobrocska nélkül.

Kíváncsiságból megnéztük, hogy a 12. Oscar-gálán melyik film kapta a legjobb filmnek járó Oscart. Az akkori legjobb film az „Elfújta a szél” c. klasszikus volt. Ezen mi magunk is meglepődtünk, hiszen az elmúlt napokban heves viharok vonultak át Hollywoodban, a Dolby Színházat is érintve.

[youtube]http://youtu.be/br3pnGjfrRc[/youtube]

A média napok óta azzal rémisztgetett, hogy el fogja mosni az eső a színészek érkezésének Vörös szőnyeges eseményét. Bár az eső elállt a nagyszabású Oscar-gála kezdetére, és semmit nem fújt el a szél, és a hangulat se volt fagyos, azért a legjobb animációs film idén a Jégvarázs lett.

A Jégvarázs c. mese szereplői az örök tél fogságából szeretnének megszabadulni, ehhez azonban egy fagyos varázslatnak kell véget vetniük. Talán épp ennek köszönhető, hogy a gálaest előtt elállt az eső?

Az már csak hab a tortán, hogy az est műsorvezető; Ellen DeGeneres által készített „szelfi” csoportképen 12 híresség látható: (balról jobbra:) Jared Leto (Mielőtt meghaltam), Jennifer Lawrence (Amerikai botrány) Channing Tatum (G.I. Joe: Megtorlás), Julia Roberts (Augusztus Oklahomában), Meryl Streep (Augusztus Oklahomában), Kevin Spacey (Amerikai szépség), Ellen DeGeneres (Mr. Wrong), Brad Pitt (12 majom, A tégla), Bradley Cooper (Napos oldal, Másnaposok), Lupita Nyong’o (12 év rabszolgaság), Peter Noyng’o Jr., Angelina Jolie (Észvesztő, Kifutó a semmibe)

A divatosan „selfie„-ként emlegetett, legendás képet két óra alatt 2 millióan osztották meg a Twitteren, ami rekordot jelent.

ellen fotoja-oscar-szelfi

oscar szelfi-02

Az Oscar szobrocskát legelőször George Stanley formálta meg, az első alkalommal 12 db-ot készített belőle. Manapság a szobrocskából évente 50 darabot készítenek az ünnepségre, ám ehhez 12 ember munkája szükséges.

A következő Oscar-gáláig 12 hónapot kell még várnunk, de addig is reméljük, tucatjával jönnek majd az újabb jó filmek a mozikba!