Úgy látszik, a legnagyobb bohém is megállapodik egyszer. Aki pedig megállapodik, az előbb-utóbb borászkodni kezd. Vince Vaughn nemcsak zseniális komikus, hanem igen tehetséges bohém is volt: de két évvel ezelőtt megházasodott, leszokott a dohányzásról, lánya született – és bár a humora nem fakult meg, a körülötte régebben sűrűn tenyésző pletykák szinte teljesen eltűntek.

A színész hamarosan régi barátjával, Ben Stiller-rel tér vissza a vászonra. Duójukat Jonah Hill és Richard Ayoade stand-up sztár egészíti ki: ők négyen alkotják a Kertvárosi kommandó-t (The Watch, hazai bemutató: szeptember.), akiknek egy ufóinváziótól kell megmenteniük a Földet. De Vaughn-t nem köti le teljesen a Szellemirtók-szerű vígjáték. Új érdeklődési területe: a bor.

– Nem vagyok mániákus borszakértő – tiltakozott nemrégiben, amikor erről kérdezték. – De elmentem Kaliforniába, a Napa völgybe, és tényleg majdnem új életet kezdtem. Engem is körbevezettek, ahogy arrafelé szokás, és mire a harmadik pincészetbe értünk már vettem hat láda bort. Azt hittem, sosem fogom meginni.

Vaughn az elmúlt évben mégis a borok szakértőjévé fejlődött, és már a következő lépést fontolgatja.

– Régebben elképzelhetetlennek tartottam volna ilyet, de most már tetszik az ötlet – vallotta be. – Igaz, azelőtt nem is ittam mást, mint sört. Tervezgetem, hogy veszek pár hold szőlőt arrafelé. Talán bort fogok csinálni. Még az is lehet, hogy Ben Stiller-rel együtt vágunk bele.

IC Press