A házasság sokak számára egyenlő a rabsággal, legalábbis egy idő után, Keira Knightley azonban pont fordítva gondolja. Azóta érzi magát igazán felszabadultnak, amióta hozzáment James Rightonhoz, a Klaxons együttes frontemberéhez. „Szinglinek lenni borzasztóan fárasztó – mondja a 28 éves színésznő. – Viszont ha teljesen elkötelezed magad valaki iránt, az roppant felszabadító érzés, mert megszabadulsz minden kételytől, a helyzet végre világos és tiszta.”

Keira ugyanakkor azt sem bánja, hogy szingli korában előfordultak ilyen-olyan próbálkozásai férfiakkal, aminek aztán csalódás és szakítás lett a vége. „Esete válogatja, de az sem árt, ha az ember jól ráfázik egy kapcsolatban. Sokat lehet tanulni belőle, a lelki nyomor végső soron gazdagíthat is, különösen egy színész esetében – én legalábbis sok kudarcomból merítettem a különböző alakításaimban.”

Keira Knightley - Jack Ryan: Árnyékügynök

A színésznőt legjözelebb a Jack Ryan: Árnyékügynök című thrillerben láthatjuk, amelyben visszatér Tom Clancy bestsellereinek híres CIA-tisztje (Chris Pine), hogy leleplezze egy orosz oligarcha (Kenneth Branagh) összeesküvését.

(Jack Ryan: Shadow Recruit – hazai bemutató: 2014. január 16.)