Sajnos, a vámpírok sem élnek örökké. Jonathan Frid amerikai színész a múlt héten költözött el közülünk. 87 éves volt, és kis híján megérte, hogy a régi dicsőségére új fény virradjon: ő játszotta ugyanis Tim Burton legújabb éjsötét komédiája, az Éjsötét árnyék (Dark Shadows, hazai bemutató: május 10.) tévésorozat-eredetijének főszerepét, a 200 évvel a halála után, a modern világban újra feltámadó vámpír figuráját. A tévésorozatnak a hetvenes évek elején 1225 epizódja készült az USA-ban, és a vámpírt Burton filmjében most alakító, ismét meghökkentően különös jelmezben színre lépő Johnny Depp gyerekkorának kedvenc műsora volt.

Dark Shadows
– Csak Jonathan Frid kedvéért rohantam haza délutánonként az iskolából – emailezett Johnny Depp a színészre emlékezve az LA Times bloggerének. – Talán miatta lettem színész. Kiskölyök koromban is kívülálló természetem volt, és ő egy másik dimenzióba repített. A suliban az ő mozdulatait és hangsúlyait utánoztam, és a mostani filmbe is beépítettem az ő stílusát.

Az öreg színész – már meglehetősen rossz egészségi állapotban – a Burton-féle Éjsötét árnyék forgatását is felkereste, és egy rövid pillanatra kamera elé is lépett. Még átadta sorozata rajongóinak, az új film készítőinek a stafétabotot, mielőtt – péntek, 13-án – örökre lehunyta vámpírszemét.

IC Press