Rakparti Party Budapesten, a délelőtti órákban
Eljött az idő, amikor a Die Hard – Drágább, mint az életed c. film forgatásának legelőször beharangozott helyszínén, a pesti rakparton forgatják a film soron következő, várva várt, üldözős jeleneteit. A pesti alsó rakpart Lánchíd és az Erzsébet híd közötti szakaszán, a Vigadó téri hajóállomás mellett szlalomozva száguldott végig, az a katonai autó, amelyet a filmbéli – forgalommal szembeni sávban – sajnos a valóságban is baleset ért. Az előre fellocsolt úton az üldözős jelenet főpróbáját a katonai autót megelőzően egy egyszerű, kék színű autó helyettesítette, akkor nem történt baj. Élesben azonban a katonai autóval nem tudni, mi történt, de az azt követő, kamerával felszerelt, szintén szlalomozó autó is megsérült, a stáb poroltóval oltotta a kocsi füstjét. A forgatás példátlanul szervezetten zajlott most is, a profi szervezettség és lélekjelenlétnek köszönhetően a tűzoltók pillanatokon belül a helyszínen voltak, információink szerint nem sérült meg senki.

Die Hard 5 – Madách Imre téren orosz rendőr- tűzoltó- és mentő autók

Mindeközben az orosz feliratokkal szinte teljesen áttáblázott Madách Imre téren orosz rendőr- tűzoltó- és mentő autók társaságában papírgalacsinokat gyűrtek a filmes megbízottak, szél- és hófúvó gépeket, óriási ventilátorokat is láttunk. Minden valószínűséggel a Madách Imre téren ma este hó fog esni, bár a Snow Business feliratú zsákokban fekete színű anyagot láttunk.. Úgy tűnik, itt még bármi lehet, parázsló papírgalacsinok, és hamu is hullhat az égből…
Zárás és újra Action! 
Este 6 óra körül ismét kilátogattunk a forgatás helyszínére, ahol a naplemente előtt nem sokkal a sárga taxi, a teherautók, stb. autók ugyanúgy be voltak állítva, mint délelőtt. Ekkorra már lezárták a Vigadó téri villamos megállót, ahol délelőtt a villamos sínekről a képeket és a felvételeket készítettük a balesetet megelőző percekben.
Új helyszínről; az Eötvös téri villamosmegállóból sikerült a következő felvételeket elkészítenünk, ahol a Cougar harci autó, speciális katonai járműt és az azt követő zöld, katonai dzsipet közelebbről is fel tudtuk venni az induláskor. Itt egy helyen láthattuk, ahogy a meghibásodott katonai járművet szerelik, ahogy a quad-ról, amelyen az üldözős jeleneteket felvevő kamera volt felszerelve, a megtelt filmszalagot lecserélik, valamint láthattuk, ahogy a fekete színű bódéban a nagyok visszanézik a felvételeket.
Esti banzáj a Madách Imre téren

Ide is visszanéztünk. Az előzőekben felvázolt előkészületek egy tűz közbeni jelenethez voltak szükségesek. Havazás nem volt, helyette füst és repülő papírdarabok. A Madách Imre tér közepén, álló rendőr- tűzoltó- és mentő autók, az épület felett kőröző helikopter és a munka közben látható tűzoltók – akik egy vélhetően robbanás martalékává vált épület égő romjait próbálták oltani – mind arra engednek következtetni, hogy a film záró jeleneteinek lehettünk szem és fültanúi, afféle „mindent bele finálénak” tűnt az a néhány filmkocka, amit ezen a helyen vettek fel.
Die Hard – Drágább, mint az életed – Madách Imre tér, pesti rakpart forgatás
A forgatásokat továbbra is igyekszünk követni és beszámolni róla nektek!

Ha te is kint voltál a forgatáson, és szeretnéd megosztani tapasztalataidat, élményeidet, ha tudod, hogy éppen hol forgat Bruce Willis, írj nekünk. Ha sikerül fényképet készítened Willis-ről, vagy a forgatásról, esetleg egy hosszabb beszámolót szeretnél írni az ott történtekről, örömmel várunk minden véleményt, beszámolót és képet a mozinezo@gmail.com -on!

Ha esetleg a környéken laksz, ahol forgatnak akkor azt is jelezd nekünk a fenti email címen.

Köszönjük!