A Keleti nyugalom – A második Marigold Hotel (The Second Best Marigold Hotel, hazai bemutató: április 2.) sikere azt bizonyítja, hogy nemcsak a húsz éveseké a világ. A Richard Gere-rel kiegészült sztárcsapat másodszor is sikerre vitte az Indiába települt angol nyugdíjasokról szóló egzotikus vígjátékot. Pedig szereplői nem sokra becsülik a kort.

MarigoldHotel2_jelenetfoto (1)

– A kor bölcsességet hoz – mondta nemrég a film kapcsán nyilatkozó Judi Dench. – De én szívesebben lennék fiatal és tudatlan.

Pedig a kiváló színésznő sok mindent ért el a nyugdíjkorhatár után: 60 fölött jelölték 7 Oscar-díjra (egyszer meg is kapta); Hét Bond-filmben lehetett a szuperkém főnöke; és nem utolsósorban világraszóló sikert csinált egy kisköltségvetésű angol vígjátékból, a Keleti nyugalom – Marigold Hotel-ből… és nem hajlandó leállni.

– 80 vagyok, és nem akarok lelassulni – jelentette ki újságírók előtt a színésznő. – Igaz, van, ami nem megy már úgy, mint régen. Azok helyett majd mást csinálok. De a Marigoldból még el tudok vállalni néhány folytatást…

IC Press