Immár harmadik hete áll az Egyesült Királyságban a toplista élén a John le Carré Árulás című világhírű regénye alapján készült, részben Budapesten forgatott SUSZTER, SZABÓ, BAKA, KÉM (Tinker, Taylor, Soldier, Spy) című thriller. A Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, John Hurt, Toby Jones és Mark Strong főszereplésével készült Oscar-gyanús alkotás az AGA Média és a Ristretto Distribution közös forgalmazásában 2012. januárjában kerül a hazai mozikba.

John le Carré világhírű, Árulás című bestsellerének filmadaptációja hazánkban a Suszter, szabó, baka, kém címen kerül majd a mozikba, követve a regény magyar változatában használt fedőneveket. Az itt látható előzetes is választ ad a film címére:

A hajdani kémet, az elképesztő intelligenciájú George Smileyt (Gary Oldman) visszahívják az angol hírszerzéshez. Úgy tűnik, kettős ügynök, ún. vakond vette be magát a Körönd kódnevű székhelyük falai közé. Lassan az is kiderül, hogy az illető a Körönd felső vezetésének öt, megingathatatlannak tűnő tagjaiból kerül ki. Ők az ambíciózus Percy Alleline (Toby Jones – A rítus, A köd, Elizabeth) – Suszter kódnévvel; a nagyformátumú, közkedvelt Bill Haydon (Colin Firth – A király beszéde, Mamma Mia!, Bridget Jones naplója) Szabó kódnévvel; a kőkemény Roy Bland (Ciarán Hinds – Harry Potter és a halál ereklyéi) Baka kódnévvel; a „kis magyar” Toby Esterhase (David Dencik) Szegényemberként; és Smiley maga. Hogy közülük ki a Kém, még rejtély..

A részben Budapesten forgatott SUSZTER, SZABÓ, BAKA, KÉM című Oscar-gyanús alkotás az AGA Média és a Ristretto Distribution közös forgalmazásában 2012. januárjában kerül a hazai mozikba, a film alapjául szolgáló Árulás című regény pedig idén ősszel újra megjelenik az Agave kiadó gondozásában.

S egy másik előzetes: