A trükkök korában készült egy szemkápráztató film, amelynek legtöbb jelenetét igazi helyszínen, igazi színészek igazi akciójelenetekben vettek fel. A Fék nélkül (16) (Premium Rush, hazai bemutató: november) főhősei New York-i biciklis futárok, akik olyan bűnügybe keverednek, ahol gyorsabbnak kell lenniük, mint üldözőiknek.

A sötét lovag – Felemelkedés-ben (16) és az Eredet-ben (16) is nagyot alakító Joseph Gordon-Levitt valamint gyönyörű partnernője, a dominikai származású Dania Ramirez két hónapon keresztül tanulta a biciklizés trükkjeit, mielőtt kiengedték őket a manhattani forgalomba: de attól kezdve – bár nagy stáb vette körül őket – elsősorban magukra számíthattak. És ha a mindennapos biciklis-üldözős felvételektől nem izzadtak volna meg eléggé, a forgatás idején, tavaly augusztusban és szeptemberben rekordhőséget mértek a legforgalmasabb amerikai városban.

– Daniának könnyebb dolga volt – nyilatkozta a comingsoon.neten a színész, aki végre abszolút főszerepben mutathatja meg a tehetségét. – Ő New York-i, megszokta már, hogy milyen a tempó és mekkora a zsúfoltság itt az utcákon. Nekem viszont folyton százfelé kellett figyelnem. Itt nincs olyan, hogy sikerül teljesen lezárni az utcát, mindig bejön egy taxi vagy egy gyalogos. Persze, a sok pedálozás és félelem közben könnyebb volt átélni a szerepemet: szóval, tulajdonképpen könnyebben ment a munka. Arról nem is beszélve, hogy megszerettem a biciklizést.

IC Press