A rövidfilm buli! – Két hét múlva EuShorts 2011 

Az EuShorts Európai Rövidfilm Fesztivál 2011-ben is folytatja a mozi egészségügyi reformját. A vitaminhiányos, télies időben a legnagyobb nemzetközi fesztiválokon tesztelt, kiváló minőségű, mellékhatások nélküli rövidfilmekkel serkenti a jókedvet és a vérkeringést november 18. és 23. között a budapesti Toldi Moziban.

Az EUShorts idén is Európa rövidfilmjeinek legjobbjait hozza el Magyarországra, ezúttal november 18. és 23. között a budapesti Toldi Moziba. Idén a hat nap alatt összesen 50 filmet lehet megnézni nyolc, egyenként 80-90 perces tematikus blokkban, amelyek a konfliktushelyzetekre, az újrakezdésre és mindenekelőtt a humor jelentőségére épülnek. Az EuShorts Európai Rövidfilm Fesztiválon olyan alkotások láthatók, amelyek a legrangosabb nemzetközi fesztiválokon már sikert arattak. Magyarországon kizárólag ezen a rendezvényen vetítik például az Oscar-díjra jelölt Egy fiú szerelme,  A 143-as kívánság,  A gyónás és a Na Wewe című belga rövidfilmeket. Ugyancsak itt látható a Berlinale fődíjasa, az Arany Medvével jutalmazott Incidens a banknál című svéd film és a Clermont-Ferrand Filmfesztivál nagydíjasa, a Tremblay-en-France című francia alkotás. A közönség az EuShorts hat napja alatt Magyarországon szintén először láthat több olyan rövidfilmet, amelyek Cannes-ban, Velencében, Karlovy Vary-ban vagy éppen az amerikai Sundance Fesztiválon versenyeztek.

A műfaj iránt elkötelezett fiatalokból álló EuShorts-szervezőcsapat hisz abban, hogy a rövidfilmek a mozi esszenciáját, az ötletet, a kreativitást, a felfedezés élményét nyújtják. A közönségnek igyekeznek bemutatni a legújabb trendeket és a filmkészítők új generációját is. Magyarországot idén két fiatal rendező munkája képviseli: Hermán Árpád Sajnálom és

Simonyi Balázs Finálé című rövidfilmje. Az EuShorts célja, hogy szórakoztassa, megmozgassa, megnevettesse, megríkassa az embereket és bebizonyítsa, hogy a rövidfilm buli. A jó hangulatú filmes rendezvényhez valódi nyitóbuli is jár a Roham Bárban, hiszen november 18-án este 9 órától az EuShorts felkérésére először lép fel Magyarországon az Air France nevű svéd zenei formáció, akik a Petőfi Rádiónak köszönhetően nálunk is népszerűek.

EuShorts Európai Rövidfilm Fesztivál

2011. november 18 -23.

Toldi Mozi (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.).

A filmeket eredeti nyelven, magyar feliratozással, illetve angol hangalámondással lehet megnézni.

Jegyárak: 890 ft/blokk

Fesztiválbérlet: 3990 ft (nyolc rövidfilmes blokk + ingyenes belépés az Air France nyitóbulijára a Roham Bárban + italkedvezmények a Toldi Mozi felújított bárjában)

Jegyvásárlás a Toldi Moziban

Részletek: www.eushorts.eu / www.facebook.com/eushorts

Trailerek:

Brandt Rhapsodie (Brandt-rapszódia) Trailer
http://blog.autourdeminuit.com/distribution/brandt-rhapsodie/