A kismamutok előbb-utóbb nagyra nőnek. A Jégkorszak 4. – Vándorló kontinens (Ice Age 4. – Vándorló kontinens, hazai bemutató: július 5.) főhősei közt természetesen ott van mindenki, akit eddig megszerettek a Jégkorszak-rajongók, visszatér Sid, Motkány, Diego és Manny, de fontos szerepet kap egy kamaszmamut is: a 3. részben született Kisbarack. Neki a magyar változatban Patkó Csenge kölcsönzi a hangját – aki még maga is kiskamasz volt, amikor az első Jégkorszak-film a mozikba került.

Csenge édesapja az Első emelet frontembere, de már a saját jogán híres: és hírnevéhez hozzájárult jó néhány szinkronszerepe is, melyek közül valószínűleg a Jégkorszak 4.-ben való közreműködés az eddigi legfontosabb. A szerep súlyát az adja meg, hogy a lázadó kamaszmamut magyar hangját nem itthon választották ki, hanem a Los Angelesbe kiküldött hangminták alapján az eredeti film munkatársai döntöttek Csenge mellett.

– A Jégkorszak-ban Sid és a Motkány a kedvencem – vallotta be a felvételek szünetében Patkó Csenge. – tetszik, hogy az esetlenségük mellett mégis nagy szívük van.

Az ifjú színésznőnek szerencsére a saját figurája problémáit sem volt nehéz átélni:

– Úgy érzem, van közös bennem és Kisbarackban – mondta. – Ő is akaratos, lázadó, és folyton bizonyítani akar. Ebben azt hiszem, eléggé hasonlítok rá. És az sem zavar, hogy valószínűleg egy fél tonnával nehezebb nálam: hiszen a szerelem megszépít, és Kisbarack ebben a részben épp az első szerelemmel ismerkedik meg.

Miközben persze a jégkorszaki csorda többi tagja őrült kalandokon megy keresztül a jeges tengeren, kalózok, bálnák és ősszirének között…

IC Press