Ő a világ egyik legsikeresebb, ráadásul legötletesebb filmkészítője, aki úgy tud a világ bármely táján hatalmas tetszést aratni, hogy nem mondott le cserébe saját, különleges világáról. Christopher Nolan minden filmje esemény. Különleges gonddal, elképesztő látvánnyal és mindig meglepetésekkel teli forgatókönyvvel dolgozik. Nem mellékesen, James Cameron mellett csak ő az a rendező, akinek két filmje is több mint 1 millárd dollár bevételt hozott.

CsillagokKozott_forgatas-Christopher Nolan-imax-kamera

Ezért olyan nagy esemény, hogy bejelentették, Christopher Nolan – a 2014-es Csillagok között után – végre új filmet forgat.

A látványos akció-thrillert saját forgatókönyvéből rendezi, a címe Dunkirk lesz, és a második világháború egyik legvéresebb, legizgalmasabb epizódja, a dunkerque-i csata szolgál a hátteréül. Az analóg technika egyik utolsó nagy híveként ismert rendező IMAX 65 mm-es, nagy formátumú filmre forgat. A munka májusban kezdődik, sok jelenetet az eredeti, franciaországi helyszíneken vesznek fel hozzá. A főszereplők még nincsenek kiválasztva, de Mark Rylance, Kenneth Branagh és Tom Hardy is csapat tagja lehet.

A film 2017 nyarán kerül a mozikban, IMAX, 70 mm-es és 35 mm-es formátumban is, a Warner Bros. segítségével.