Január 20-án veszi kezdetét a 20. Budapest Pride Filmfesztivál. Hat kontinensről érkező több mint 30 játék-, dokumentum- és rövidfilm, valamint a vetítésekhez kapcsolódó kerekasztal-beszélgetések színesítik a programot. Január 24-ig két helyszínen (Art+ Cinema, Bálint Ház) tartunk vetítéseket.

Budapest Pride Filmfesztivál nyitófilmje – Freeheld

A fesztivál nyitófilmje a hazai mozikban először látható Freeheld lesz, az Oscar-díjas Julianne Moore, valamint Ellen Page alakításával. A valós történetet feldolgozó amerikai filmben egy rendőr hadnagy, Laurel Hester harcol azért, hogy halála után partnere jogosult legyen özvegyi járadékra.

A filmfesztivál fő programjának, az alábbi nagyjátékfilmeknek az Art+ Cinema ad helyet (Budapest VII., Erzsébet körút 39.). A vetítésekre vásárolható jegy ára 12oo forint, az öt előadásra érvényes bérlet pedig 5000 forintba kerül. A Bálint Házban (VI. Révay u. 16.) látható rövidfilm szekciónk vetítéseire a belépés ingyenes; az ajánlott adomány összege 500 Ft. A filmfesztivál során rendezett beszélgetéseken a részvétel ingyenes.

A rövid- és dokumentumfilmes blokkok leírása honlapunkon olvasható: http://budapestpride.hu/