Alexander Payne-nek aranyból van a keze. Az ötvenéves rendező nem készített sok filmet, de mindegyik Oscart vagy jelölést hozott. A Kerülőutak megírásáért ő átvehette a díjat, de a legnagyobb filmes elismerésre jelölték két színészét, Thomas Haden Church-öt és Virginia Madsen-t is, a Schmidt története Jack Nicholson-nak és Kathy Bates-nek jelentett Oscar-jelölést, legújabb filmje az Utódok (Descendants, hazai bemutató: február 16.) pedig 5 kategóriában is a jelöltek közé került. George Clooney végre főszereplőként is reménykedhet az Oscar-díjban, de a Hawaiin játszódó keserédes vígjáték a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb forgatókönyv és a legjobb vágás Oscarját is átveheti talán a február 26-i gálán.

utodok-1

A film sikerének híre Olaszországban érte a rendezőt, éppen a Cinecittá-ban, a Róma melletti legendás filmgyárban járt, méghozzá az 5-ös stúdió, Fellini egykori munkahelye előtt érték utol a fotósok. Payne a meghatott és ünnepélyes köszönőszavak után külön köszöntötte állandó munkatársát, Kevin Tent vágót.

– Amiatt örülök talán a legjobban, hogy őt is jelölték – nyilatkozta Alexander Payne. – Tényleg nagyon megérdemli az Oscart.

Ezzel a film főszereplője, George Clooney is egyetért, de persze nem bírta ki vicc nélkül.

– Mi három hónapot töltöttünk Hawaiin az Utódok kedvéért, Kevin körülbelül ugyannyit üldögélt egy ablaktalan, lesötétített vágószobában ugyanezért: az Oscar-jelölést talán vigaszdíjnak szánták. A  84. OSCAR jelölések teljes lista!

IC Press