Az Assassin’s Creed rajongóknak nem kell félniük: bőven lesz néznivalójuk a mozikban. Az Assassin’s Creed-film producerei olyan elégedettek azzal, ami már készen van a komputerjátékból fantasy/akciófilmmé előlépett moziból, hogy belekezdtek a második rész gyártásába – pedig az első rész csak decemberben kerül a mozikba.

A bérgyilkosokat tömörítő titkos társaság vezetőjének a leszármazottja, Callum Lynch szerepét másodszor is Michael Fassbender kapja. A történet szerint Lynchnek sikerül 15. századi spanyol felmenőjének teste és a 21. század között ingázni: így mindkét világban kipróbálhatja különleges harcművészeti tudását a templomos lovagok ellen folytatott hadjáratban.

Assassin’s Creed

Assassin’s Creed

A film készítői abban bíznak, hogy ez még midig csak a kezdet, és a két rész egy sok folytatás megérő, egyre bonyolultabb világokat bemutató filmsorozatot alapoz meg. A producerek és a főszereplő mindig visszatérnek majd; az viszont még nem egyértelmű, hogy az első részt rendező, és a hírek szerint szemkápráztató látványvilágot teremtő rendező, Justin Kurzel is a csapat tagja marad-e. Kurzel, Fassbender és a női főszerepet alakító Marion Cotillard a tavalyi Macbeth forgatásán dolgoztak először együtt, és saját bevallásuk szerint, már ott is az Assassin’s Creed lehetséges megoldásait próbálgatták.