Sosem lenne arra képes Amanda Seyfried, hogy fölös kilókat szedjen föl egy filmszerep miatt, de nem hiúságból, hanem mert félti az egészségét. „Már kérdezték, hogy híznék-e húsz kilót, ha szükség lenne rá egy szerep miatt, amire határozott nemmel válaszoltam – mondja a színésznő. – Ugyanígy fogyni sem szeretnék egy grammot sem. Nem akarom felborítani a szervezetem egyensúlyát, vigyáznom kell rá, csak ez az egy testem van.”

Amanda ugyanakkor bevallja, hogy oda kell figyelnie az alakjára, mivel alacsony – 159 centi -, és emiatt minden fölösleges deka meglátszik rajta. „Imádom az édességet meg a sajtot, és van úgy, hogy jól tele is tömöm magam velük, de szerencsére a fogyás számomra nem probléma. Sokat futok és gyalogolok, amiben a kutyám, Finn is segít. Szerintem ha majd gyerekeim lesznek, akkor sem lesz probléma a súlyommal, mert biztos annyit kell miattuk rohangálni, hogy könnyen leolvadnak majd a fölös kilók.”

A színésznő azt is elárulta, hogy ha kinéz magának egy szerepet, szinte bármit hajlandó megtenni érte, egy dolgot kivéve. „Sok színésznő úgy érzi, neki már derogál meghallgatásokra járni, mert akkora sztár, hogy pusztán a szép szeméért szerződtetni fogják. Én nem gondolom így, és ha megtetszik egy szerep, addig nem nyugszom, míg meg nem kapom. Ötször futottam neki például A nyomorultaknak, mire elhitték, hogy tényleg én vagyok az ideális jelölt. Vetkőzni viszont soha nem lennék hajlandó azért, hogy megkapjak egy szerepet.”

Hogyan rohanj veszTEDbe-filmjelenet

Amanda Seyfriedet legközelebb a Hogyan rohanj veszTEDbe című vígjátékban láthatjuk, amelynek alkotója és egyik főszereplője nagy sikerű Ted forgatókönyvíró-rendezője, Seth MacFarlane.

(A Million Ways to Die in the West – hazai bemutató: 2014. június)