Óriási űrt tölt be a 2017-ben megnyitni tervezett amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia „OSCAR” múzeuma, amely több, mint 290.000 négyzetméterből álló korszerű galériát, kiállítási tereket, mozikat, oktatási területeket és különleges eseményeknek teret adó helyeket fog magába foglalni.

oscar-múzeum

A „The Academy Museum of Motion Pictures” a világ egyik legfontosabb múzeuma lesz, amely feltárja a mozgókép történelmét és jövőjét.

Az OSCAR múzeumot a Pritzker-díjas építész; Renzo Piano és az innovatív kortárs építész; Zoltán Pali tervezte. Az Akadémia Múzeum a Los Angeles County Museum of Art (LACMA) mellett lesz megtalálható, a kaliforniai Wilshire területén, Los Angelesben, a „May Company California” épületében.

A múzeum összegyűjti és bemutatja az Oscar győztesek és jelöltek munkáját, valamint a azon művészek csoportját, akik a filmeket csinálják. A múzeum interaktív, magával ragadó és vonzó kiállítást nyújt, amely lerántja a leplet a filmkészítésről, és megvilágítja a művészetek történelmét és jövőjét, valamint a filmtudományt.

A Sneak Peek at the Academy Museum

[youtube]http://youtu.be/8Paz4nMWMYg[/youtube]