Guillermo del Toro jövőjében rettentő szörnyek vannak. A nyár egyik legizgalmasabbnak, leglátványosabbnak ígérkező szuperprodukciójából, a Tűzgyűrű-ből (Pacific Rim, hazai bemutató: 2013. nyár) még egy kockát sem látott a világ, az alkotók eddig sikeresen rejtegették a Csendes-óceán mélyéről előtörő szörnyek és az ellenük épített óriásrobotok csatájának képeit – a stúdió mégis biztos a sikerben. Emiatt már fel is kérte a rendezőt, lásson neki a folytatás megírásának. Del Toro nem ígéri biztosra, hogy a rendezést is elvállalja másodszor, vagy ha igent mond, előtte akkor is szeretne megrendezni egy kísértettörténet.

– Forgatókönyvírás közben néha a legjobb ötleteket is kénytelenek vagyunk eldobni – számolt be az Oscar-díjra jelölt rendező a Hollywood Reporternek. – Van, ami nem fér bele a történet szerkezetébe, van, ami túl drágának tűnik… úgyhogy bőven van anyagunk a folytatás számára. Minek dobnánk el őket?

Többnyire még a legnagyobb stúdiók is várnak egy-két hetet egy film bemutatója után, és az addigi siker lemérve döntenek a folytatásról. A Warner Bros. és a Legendary Pictures ezúttal nagyon magabiztos: a 100 milliós költségvetésből készülő Tűzgyűrű-ben valószínűleg máris egy ígéretes sorozat első darabját látják.

IC Press