Őrült történet, és az benne a legőrültebb, hogy igaz is lehetne: A tenger szívében (Int he Heart of the Sea, hazai bemutató: december 10.) egy bálnavadászhajó legénységének a kalandjairól szól. Hajójukat a nyílt tengeren megtámadja és elsüllyeszti egy óriási, bosszúszomjas bálna: sőt, a mentőcsónakban menekülő legénységnek is a nyomába ered… és semmi jót nem forgat a fejében.

A nyílt tengeren és óriás medencékben is forgatott film munkatársai között volt valaki, aki számára mindez nem a forgatókönyvírói fantázia része. Steve Callahan valószínűleg a mozitörténet legkülönösebb funkció meghatározásával szerepel a stáblistán: „túlélési szakértő”.

A férfi saját építésű, 6,5 méteres vitorlásán, a Napoleon Solón egyedül kelt át az Atlanti-óceánon, és 1982-ben, a második útján egy bálna kilukasztotta a hajótestet: az akkor 30 éves hajós 76 napot hánykolódott egyedül a mentőcsónakban, mire megtalálták.

Szenvedéseiért könyve elsöprő sikere vigasztalhatta és most a stáb szeretete.

Chris Hemsworth-szel rengeteget beszélgettem arról, milyen volt a szomjazás, az éhezés, a félelem – mondja a bálnatámadásban és túlélésben profi szerző, aki a forgatás során végig a filmesek közelében maradt. – A tenger szívében-t látva, azt hiszem, megértette, miről van szó.