Ridley Scott még távol van a nyugdíjtól. A hetvenöt éves rendező, aki műfajalapító klasszikusok sorával tette a nevét híressé, idén újra megrengeti a mozivilágot: a Prometheus (16) (hazai bemutató: június 7.) az év talán legjobban várt filmje: az interneten elképesztő mennyiségben áradnak a képek, a feltételezések és találgatások arról, hogy pontosan milyen lények és mit csinálnak majd a nagy költségvetésű sci-fi/akciófilmben.

De Sir Ridley-nek ez nem elég: már a Prometheus utáni időket tervezi. Bennfentesek azt rebesgetik, hogy az eddig három Oscar-díjra jelölt rendező következő munkája Cormac McCarthy egy regényének megfilmesítése lehet. McCarthy írásából készült a Cohen testvérek Nem vénnek való vidék-e és a Viggo Mortensen főszereplésével készült Az út is – mindkettő kiábrándult, keserű, kegyetlen világot ábrázolt, és ez Ridley Scott ízlésének is megfelel. Scott azzal a feltétellel vállalja a The Counselor című thriller elkészítését, hogy csupa A-listás színészből állíthatja össze csapatát: a Prometheus egyik fontos színésze, Michael Fassbender már el is vállalta a főszerepet: ő játssza majd a kábítószer-csempészésbe keveredő jogászt. Az ő partnerei között lehet Natalie Portman, Jeremy Renner és egy kis szerepben Angelina Jolie is.

Ha minden jól megy, a forgatás már az idén nyáron – szinte azonnal a Prometheus bemutatója után – kezdődik: Ridley Scott nem hajlandó megpihenni.

IC Press