A forgatás nehéz volt, az akciójelenetek még nehezebbek, de most jön az igazi megpróbáltatás: a rajongók hada. Andrew Garfield 94 napig forgatta A csodálatos Pókember-t (The Amazing Spiderman, hazai bemutató: 2012. július), a filmen már a digitális effektek specialistái dolgoznak tovább, ő pedig a következő nagy meccsre készül: a világhírre.

– A szüleim eddig mindenhova elkísértek – vallotta be nemrég a 27 éves, szakmájában szokatlanul szerény színész. – A forgatás jó pár napján is kinn voltak, főleg olyankor, amikor a legijesztőbb kaszkadőrmutatványokban kellett részt vennem, kábelekre kötve huzigáltak 8 emelet magasságban. Az a munkamegosztásuk, hogy anyám félt, apám büszke. Oké, mindketten büszkék, mert tudják, hogy tízéves korom óta őrzöm a Pókember-képregény egyik legelső kiadását, amin rajta van Stan Lee aláírása.

Egy valamit viszont mostanáig titkolt az új pókember: hogy 18 évesen, amikor az első Tobey Maguire főszereplésével készült Pókember-film a mozikba került, és elsöprő nézettségével megalapozta a szuperképességű figura későbbi sikereit, ő a Portobello Road-i ócskapiacon beszerzett DVD-ről nézte meg a filmet…

IC Press