Miután nemrég debütált az EL Gringo c. akció-western film a MANOWAR által írt címadó dalával, a MANOWAR bejelentette következő filmzenei projektjét; mely „Soldiers” c. akciófilmben lesz majd hallható, melynek Jean Claude Van Damme lesz a főszereplője.

Jean-Claude Van Damme, Joey DeMaio, Moshe Diamant

Van Damme, aki gazemberként szerepel együtt Sylvester Stallone-val a „Feláldozhatók 2” c. filmben, az alábbiakat mondta az együttműködésükről: „Találkoztam Joey DeMaio-val és elmagyarázta a filmzenei elképzeléséről, ő foja megírni az eredeti hangszerelést, valamint elhozza a MANOWAR nótákat is a filmbe.”
A film producere Van Damme hosszútávú munkatársa; a hollywoodi veterán és akció specialista Moshe Diamant (Fekete Dália, Hard Target, Sudden Death) lesz, a „Soldiers” hasonlóan az eddigi nagysikerű mozikhoz; egy akciódús küldetés az igazságért, valamint megtorlás és feltámadás.
„Joey DeMaio-nak megvan az a zenei képesége, hogy képes harci himnuszokat és szívbemarkoló balladákat írni, amelyek mély érzelmeket váltanak ki az emberből.” mondta Moshe Diamant procuder.
„Mindig is szenvedélyt éreztünk a mozifilmek iránt, különösen az olyan filmek iránt, amelyek azokra az értékekre hívják fel a figyelmünket, melyek számunkra nem fontosak: ilyen az igazság, a becsület, a bátorság. Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy zeneileg közreműködhetünk az ilyen történetek létrejöttéhez, és dolgozhatunk a mozitörténet néhány nagyszerű akcióhősével. Készen állunk egy erőteljes filmzenét készíteni ehhez az igazán nagyszerű mozifilmhez” mondta Joey DeMaio.
A „Soldiers” megjelenése 2013 tavaszára várható.